Zoek en Boek

Over de Costa Blanca

De Costa Blanca (Spaans voor witte kust) is te vinden in het zuidoosten van Spanje en heeft een kustlengte van ongeveer 200 kilometer met veel zandstranden. De kust wordt wit genoemd wegens de uitbundige amandelteelt (bomen met roze-witte bloesem) in het verleden. De temperatuur is gemiddeld 18 graden.

Alicante
Heeft een luchthaven die het gehele jaar door veel wordt gebruikt door de toeristen die de costas bezoeken.
Alicante is een stad (met veel bezienswaardigheden) in de Spaanse autonome regio Valencia, en is hoofdstad van de provincie Alicante. De stad ligt aan de Costa Blanca en is de op één na grootste stad van de autonome regio Valencia, met 322.673 inwoners.

Benidorm
Toeristenplaats, met hoge torenflats (veelal hotels en appartementencomplexen).
Benidorm is een badplaats aan de Spaanse kust (de Costa Blanca). Benidorm ligt op 41 kilometer van Alicante. De stad telt (2007) 69.058 inwoners. Vroeger was Benidorm een klein vissersdorpje, nu is het een van de bekendste badplaatsen in Europa. De bevolking kan hierdoor in de zomer oplopen tot boven de 500.000.
Het historisch centrum van Benidorm ligt op een kaap die de twee grootste stranden scheidt. Dit zijn het Levante-strand (het "nieuwe" Benidorm) en het Poniënte-strand (het "oude" Benidorm). Het historische centrum is het oude vissersdorp. Benidorm heeft nog een derde - kleiner - strand: Mal Pas.

Calp
Calp is een toeristische plaats, met hoge torenflats.
Calp is een gemeente in de Spaanse provincie Alicante in de regio Valencia met een oppervlakte van 24 km². Calpe telt ruim 27.000 inwoners.
Calp wordt gekenmerkt door de 332 meter hoge rots El peñon de Ifach, die uitsteekt in zee en van kilometers ver te zien is. De rots maakt deel uit van een klein vogelreservaat.

Calp is omwille van zijn ideaal klimaat een toeristische plaats. Men vindt er talrijke appartementsgebouwen op de wandelboulevard, alsook cafés, restaurants en discobars. De omliggende heuvels werden volgebouwd met villa's.

Cartagena
Stad gelegen tussen twee bergen en aan zee met een grote marinehaven.
Cartagena is een havenplaats in het oosten van Spanje, in de regio Murcia, aan de Middellandse Zee. De haven van Cartagena is een van de belangrijkste havens van het land.

De stad is in de 3e eeuw v.Chr. gesticht door Hasdrubal de Schone, een legeraanvoerder uit Carthago. De stad werd Qart chadast (Nieuwe Stad) genoemd, net als Carthago. Het 'Nieuwe Stad' noemen van een nieuwe stad is een heel algemeen verschijnsel, getuige de aanwezigheid van diverse plaatsnamen als 'Neustadt', 'Villeneuve' en 'Newtown'.

Elx
Mooi dorpje met groot palmenbos en een prachtig museum met geschiedenis van de Costa Blanca. Elx is de hoofdstad van de Spaanse comarca Baix Vinalopó. Elx ligt op 23 kilometer van Alicante. Naar inwoneraantal is Elx de op drie na grootste stad van de Valenciaanse Gemeenschap.
Het oorspronkelijke centrum van Elx ligt in de archeologische vindplaats L'Alcudia. Hier is het borstbeeld van de Dama de Elche gevonden.

Guadalest
Schilderachtig dorpje hoog in de bergen (met een Moors kasteel op de top van een hoge rotspartij). Guadalest is een stadje in Spanje, gelegen in de provincie Alicante. Guadalest ligt op een berg en is een toeristische trekpleister.

Murcia
Universiteitsstad, hoofdstad van de regio Murcia.
Murcia is een stad in het zuidoosten van Spanje. Het is de hoofdstad van de regio Murcia. Op 1 januari 2006 had de stad 424.362 inwoners. De stad werd tussen 830 en 840 n.Chr., tijdens de Moorse overheersing, gesticht aan de rivier de Segura door de kalief van Córdoba, Abderrachman II.
Murcia is een universiteitsstad.

Lorcha
rustig dorpje in het binnenland nabij Muro de Alcoy.

Guardamar del Segura
een historich dorpje vlak bij de kust met veel woningen en archeologishe vondsten.
Guardamar del Segura is een gemeente in de Spaanse provincie Alicante in de regio Valencia met een oppervlakte van 36 km². In 2007 telde Guardamar del Segura 15.132 inwoners.